Relațiile din copilărie ne modelează personalitatea

O relație iubitoare și protectivă este esențială pentru bunăstarea și imaginea de sine a copilului, deoarece relațiile din copilărie afectează toate domeniile vieții unei persoane în dezvoltarea sa și modul în care vede lumea. Acesta este modul în care copiii învață despre lumea în care trăiesc și cum să se exprime. Fie că este un strigăt, o întrebare sau chiar un râs, ceea ce primesc înapoi este foarte important în modul în care procesează informațiile despre lume și în modul în care învață cum să acționeze. Feedback-ul pe care îl primesc le arată, de asemenea, cum să gândească, să comunice, să înțeleagă, cum să se comporte, să dezvolte abilități sociale și exprimarea emoțiilor.

Când comunicați sau reacționați într-un mod care să oglindeasca nevoile copilului dvs., în esență, arătați dragoste și căldură. Răspunzând copilului cu un răspuns de bunătate, blândețe sau dragoste, acesta e ajutat să-și modeleze modul în care comunică, comportamentul și chiar emoțiile. Acest lucru îi oferă copilului dumneavoastră un sentiment de siguranță și de siguranță și întărește corpul dintre voi doi. O legătură mai puternică le va oferi mai multă încredere pentru a explora lumea. Se vor simți în siguranță știind că sunteți acolo pentru a-i încuraja și susține, împreună cu împărtășirea acestor noi experiențe.

Cum își dezvoltă copiii un sentiment de sine prin interacțiunea cu ceilalți

Copiii sunt expuși la informații din momentul în care se nasc. Acest lucru îi învață despre cine sunt și locul lor în lume. În jurul celei de-a doua aniversări, copilul dumneavoastră va începe să-și dezvolte un sentiment de sine. Vor începe să reflecteze asupra lor înșiși ca indivizi.

Părinții care reacționează pozitiv la dezvoltarea și realizările copilului lor îl vor ajuta pe copilul lor să dezvolte o stima de sine pozitivă. Acest lucru va duce, de asemenea, la rezultate mai bune din punct de vedere social și academic, deoarece copilul va avea o percepție mai pozitivă despre sine. O parte din această interacțiune socială începe atunci când un părinte promovează motivația copilului de a rămâne aproape de el, împreună cu învățare, îndrumare, siguranță, împreună cu căldură și afirmare într-o relație intimă.

Relațiile din copilărie, inclusiv relațiile cu prietenii din copilărie, afectează, de asemenea, sentimentul de sine al copilului. Îi învață despre împărtășire, rolurile sociale și contexte sociale. Acest lucru îi ajută să dezvolte un sentiment mai puternic despre cine sunt prin relații de prietenie în afara rolului de părinte/copil.

Relațiile cu părinții în copilărie ne afectează relațiile romantice

Copiii nu reușesc să înțeleagă modul în care relația lor cu părinții îi va afecta mai tarziu in relatiile romantice, ca adolescenți sau adulți. Legătura dintre copil și părinte este complexă. Acest lucru poate provoca multă confuzie, care se formează pe măsură ce copilul încearcă să-și filtreze prieteniile și chiar relațiile romantice.

Dacă un părinte este mai atent și mai expresiv, copilul se poate dovedi a fi mai deschis într-o relație. Cu cât un părinte este mai puțin expresiv emoțional, cu atât sunt șansele ca acel copil să fie mai rezervat într-o relație. Acest lucru poate afecta comunicarea și afectiunea fizică, cum ar fi îmbrățișarea sau ținerea de mână.

Creșterea într-o atmosfera abuzivă poate afecta profund un copil în relațiile viitoare, deoarece este mai probabil să aibă puține sau deloc atașamente emoționale într-o relație. Acesta este de obicei un rezultat din cauza abuzului, neglijenței fizice sau emotionale, absentism emotional, sau pierderii părinților.

Un copil care are o relație sănătoasă din copilărie cu părinții lor va vedea probabil o creștere a probabilității unei relații sănătoase la nivel romantic.

Cum vă poate ajuta consilierea să explorați și să lucrați la aceste probleme

Dinamica dintre părinți și copil se schimbă la vârsta adultă. Tensiunea crește pe măsură ce ambele părți încearcă să-și dea seama cum să rămână aproape, menținând în același timp noile granițe care apar. Sublinierea acestor așteptări și modul de rezolvare a acestora poate fi dificilă, iar exprimarea incorect a ceea ce fiecare parte își dorește de la cealaltă poate provoca și mai multă frustrare. Chiar și copiii mai mici se pot găsi în imposibilitatea de a-și comunica eficient dorințele și nevoile.

Indiferent dacă un copil este mic sau a ajuns la maturitate, consilierea poate avea un efect pozitiv asupra relației părinte/copil. Îi poate ajuta să înțeleagă ce se întâmplă și cum să se ocupe de cauzele principale ale a ceea ce îi supără. De asemenea, te va învăța pe tine și pe copilul tău noi moduri de a comunica și de a interacționa cu ei, ceea ce va adăuga mai mult sprijin pentru sănătatea pe termen lung a vieții lor sociale și emoționale.

Comunicarea pozitivă la începutul vieții unui copil va afecta dezvoltarea acestuia de-a lungul vieții. Prin interacțiunile cu părinții și chiar cu prietenii și familia, printre altele, relațiile viitoare ale unui copil sunt modelate de la început. Modul în care reacționează față de ceilalți și arată afecțiunea, începe de la o vârstă fragedă.

Consilierea îi poate ajuta pe mulți să învețe instrumentele de care au nevoie pentru a comunica și a răspunde în mod adecvat, pentru a ajuta la modelarea mai pozitivă a dezvoltării copilului. Acest lucru îl ajută pe copil să navigheze în lume și să formeze cine devine ca adult.

Incearca o sesiune de consiliere cu un psihoterapeut roman in Londra

Apelați la o sesiune telefonică introductivă de 10 minute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − eight =